Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal kinderen dat hulp nodig heeft neemt toe. Volgens wethouder Mariënne van Dongen-Lamers van Veldhoven is 80 procent van de hulpvragen gerelateerd aan vechtscheidingen. © ANP

Tekorten op jeugdzorg in Zuidoost-Brabant lopen fors verder op

PollEINDHOVEN - De gemeenten in Zuidoost-Brabant hebben in 2017 fors moeten toeleggen op jeugdzorg. Het tekort is ruim een derde hoger dan het jaar ervoor, blijkt uit een inventarisatie door het ED. Ook over 2018 verwachten bijna alle gemeenten niet uit te komen met het budget dat ze van het rijk krijgen. 

Op verzoek van deze krant hebben 16 van de 22 gemeenten cijfers over zorg aangeleverd, de andere 7 (Bergeijk, Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Reusel-de Mierden en Valkenswaard) deden dat niet of waren onvolledig in hun informatie. Deze 16 hebben vorig jaar in totaal ruim 33,7 miljoen euro moeten bijleggen. In 2016 reageerden 17 gemeenten. Toen was het tekort bij elkaar opgeteld iets meer dan 20 miljoen euro.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen