Volledig scherm
Het Daydreamfestival op Aquabest in 2018. (archieffoto) © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Telefoonlijn Best voor klachten over herrie festival onbezet

BEST - Diverse wijkbewoners uit het noorden van Eindhoven en uit Best wilden zaterdag bellen met de klachtenlijn voor festivals. Maar terwijl zij de herrie van het Day Dream Festival op Aquabest ook met de ramen dicht nog horen, klinkt er op de klachtenlijn een bandje dat meldt dat er momenteel geen festival is.

,,Nou, als je de ramen open laat dender je de tent uit", zegt Hans Everstijn uit de Achtse Barrier. ,,En nu ik ze ondanks het mooie weer dicht houdt, moet ik nog de tv harder zetten.” De klachtenlijn (0499-327773) is ingesteld door First Vision (de organisator van het festival). Everstijn vermoedt dat er iets mis is gegaan tussen de organisator van het festival en de gemeente, en dat daardoor de klachtenlijn niet bezet is. 

Als lid van de werkgroep geluidshinder van het leefbaarheidsteam weet Everstijn inmiddels de weg. Er is inmiddels door hem een klacht ingediend bij de milieu-afdeling van de provincie. Everstijn denkt dat de organisator op het randje zit van wat mag: ,,Ik heb zelf aan de gevel van huis gemeten en ze gaan regelmatig over de 64 decibel heen, terwijl 62 is toegestaan.” Het festival is om 13.00 uur begonnen en duurt tot middernacht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven