De een kan niet wachten tot de terrassen weer open mogen, de ander ziet er te weinig brood in. Burgemeesters van Helmond en Someren willen net als de 'grote jongens in de Randstad' wel, Eindhoven volgt 'de landelijke lijn'.
Volledig scherm
PREMIUM
De een kan niet wachten tot de terrassen weer open mogen, de ander ziet er te weinig brood in. Burgemeesters van Helmond en Someren willen net als de 'grote jongens in de Randstad' wel, Eindhoven volgt 'de landelijke lijn'. © Rob Engelaar

Terras weer open? Helmond en Someren willen wel, Eindhoven houdt de boot af

updateEINDHOVEN - Burgemeesters van Helmond en Someren scharen zich achter de oproep van hun collega’s in de 4 grote steden om de terrassen weer open te stellen. Burgemeester Jorritsma van Eindhoven houdt vast aan de landelijke lijn. Vooral zaken met grote terrassen willen wel open, voor de kleintjes is het ‘een dooie mus’ en wie zonder overheidssteun zit, moet wel. ,,Anders heb ik niks.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
  PREMIUM

  Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

  De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven