De Skyline Eindhoven, september 2020
Volledig scherm
PREMIUM
De Skyline Eindhoven, september 2020 © Bert Jansen/DCI Media

Terwijl Nederland krimpt door corona, groeit de economie in Zuidoost-Brabant doodleuk door

EINDHOVEN - Terwijl corona ons land de eerste maanden van dit jaar nog volop in zijn greep hield, groeide de regionale economie doodleuk met 2 procent. Een voorbode van de steeds belangrijkere rol die de Brainport-economie vervult voor Nederland, vindt de Eindhovense economiewethouder Stijn Steenbakkers. En bij die rol, hoort ook meer geld: ,,Er moet boter bij de vis, structureel.”

 1. Volop interesse in doelman Yvon Mvogo, maar PSV houdt hem voorlopig gewoon binnenboord

  Volop interesse in doelman Yvon Mvogo, maar PSV houdt hem voorlopig gewoon binnen­boord

  Tweede doelman Yvon Mvogo van PSV kan rekenen op veel interesse aan het slot van de transferperiode. De 27-jarige goalie is bezig aan een voor hem uitermate teleurstellend seizoen in Eindhoven, waarin hij nog maar één officiële wedstrijd heeft gekeept. Mvogo wil graag vertrekken en staat volgens buitenlandse media in de belangstelling van onder anderen twee ploegen uit de Franse Ligue 1: Bordeaux en Lorient.
 2. PSV-fan 'Wily Simba' hangt iedere avond urenlang rond bij het Philips Stadion in de hoop nieuwe spelers te spotten
  PREMIUM

  PSV-fan 'Wily Simba' hangt iedere avond urenlang rond bij het Philips Stadion in de hoop nieuwe spelers te spotten

  Bij het Philips Stadion duikt in transferweken iedere avond ‘Wily Simba’ in zijn zwarte wagen op, een 28-jarige PSV-supporter die compleet maf is van voetbalnieuws. Urenlang droomt hij ervan om bij het stadion een nieuwe speler te spotten en bij voorkeur nét iets eerder dan andere supporters. ,,Maar het is me niet te doen om primeurs. Ik ben gewoon enorm nieuwsgierig naar wat er bij de club gebeurt en houd mensen graag op de hoogte.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven