Acht jaar geleden viel de politie binnen bij woningen en bedrijven van wat later de 'gokmiljonairs' werden. De zakenmannen zeggen dat hun online gokbedrijven in het buitenland staan, de rechter besloot anders. Nu buitelen de rechts- en beroepszaken over elkaar heen.
Volledig scherm
PREMIUM
Acht jaar geleden viel de politie binnen bij woningen en bedrijven van wat later de 'gokmiljonairs' werden. De zakenmannen zeggen dat hun online gokbedrijven in het buitenland staan, de rechter besloot anders. Nu buitelen de rechts- en beroepszaken over elkaar heen. © Bert Jansen

Teveel rechtszaken tegelijk tegen Brabantse gokfraudeurs; miljoenenclaims stapelen zich op

DEN BOSCH - De rechtszaken tegen een trio witwassers lopen zo door elkaar dat de advocaten uitstel vragen om meer duidelijkheid te scheppen. En dat terwijl er  ruim vijf jaar nodig was om de financiële kluwens te ontwarren waarmee de geldstromen waren toegedekt. Justitie probeert die stromen nu om te draaien en wil ruim veertig miljoen terug. 

  1. Amper evenementen en de horeca dicht; dat merken ze op mbo de Rooi Pannen, al zitten horeca-studies in de lift
    PREMIUM

    Amper evenemen­ten en de horeca dicht; dat merken ze op mbo de Rooi Pannen, al zitten horeca-stu­dies in de lift

    EINDHOVEN - Al bijna twee jaar vinden nauwelijks evenementen plaats en is de horeca vaker dicht dan open. Kiezen studenten nog voor een opleiding in die sectoren? Jazeker, al zijn grote verschillen met voorheen. De horeca zit in de lift, met recreatie-opleidingen gaat het een stuk minder. ,,Sommige studies zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Thijs van der Steen, directeur Toerisme en Recreatie bij de Rooi Pannen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven