Tijdens de eerste uitzending interviewt presentator Mark van der Linden (rechts) onder anderen cabaretier Jules Keeris (links) uit Eindhoven.
Volledig scherm
Tijdens de eerste uitzending interviewt presentator Mark van der Linden (rechts) onder anderen cabaretier Jules Keeris (links) uit Eindhoven. © Robin van Hoof

Theater de Schalm in Veldhoven start talkshow om ‘coronaleegte’ te vullen

VELDHOVEN - Om de leegte in haar theater wat op te vullen en haar vaste bezoekers toch iets te kunnen bieden start theater De Schalm in Veldhoven vanaf 25 mei haar eigen talkshow: ‘De Schalm Verlicht’. 

Normaal gesproken geldt de maand mei als hoogseizoen in het theater, ook bij De Schalm in Veldhoven. Dat is vanwege het coronavirus nu compleet anders: alles is stilgevallen. Om de leegte wat op te vullen en haar bezoekers toch iets te kunnen bieden gaat het theater haar eigen talkshow uitzenden: De Schalm Verlicht.
Die naam is ook een knipoog naar het enige lampje dat op het podium van de Grote Zaal bleef branden nadat het theater eind maart op slot moest. ,,Een ghost light”, aldus technicus Maarten Willems, ,,waarachter wat bijgeloof schuilt. Het licht dient om de theatergeesten gunstig te stemmen.” 

Rond dit ghost light is nu een talkshowdecor ontstaan. Te gast zijn onder andere artiesten, verenigingen, ondernemers en culturele partners. Ook is er tijdens elke uitzending livemuziek.

De Schalm Verlicht wordt om de week opgenomen en is dan gedurende twee weken te bekijken via deschalm.live. De eerste uitzending staat vanaf maandag 25 mei online.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven