Volledig scherm
Theo van Kroonenburg. © Kees Martens

Theo van Kroonenburg nieuwe directeur van Sint Trudo in Eindhoven

EINDHOVEN - Theo van Kroonenburg is de nieuwe directeur van de Eindhovense woningbouwcorporatie Sint Trudo. Van Kroonenburg is de opvolger van Thom Aussems, die eind maart afscheid nam.

Trudo kent door de komst van Van Kroonenburg straks weer een driehoofdige directie. Die bestaat verder uit Jos Goijaerts en Edwin Jansen. Van Kroonenburg (59) is nu werkzaam als interim-bestuurder bij de sociale werkvoorziening in Parkstad Limburg.

De nieuwe directeur van Trudo, wonend in Nuenen, was jarenlang werkzaam bij de sociale werkvoorziening in Helmond, de Atlant Groep. Bekendheid verwierf hij vooral als voorzitter van eerste-divisieclub Helmond Sport, van 2003 tot 2008. Dat was in de periode dat deze club nadrukkelijk aan de poorten van de eredivisie rammelde.

Bij de Atlant Groep vertrok Van Kroonenburg in 2013 - officieel - na een hoog opgelopen conflict met de Helmondse wethouder Yvonne van Mierlo (VVD) over de koers van deze sociale werkvoorziening. Frappant is dat Van Mierlo - in 2015 plots vertrokken als wethouder - binnenkort aan de slag gaat als bestuurder van de Eindhovense sociale werkplaats, Ergon.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven