Volledig scherm
Directeur Luc Severijnen en adviseur personeelszaken/HRM Mieke Lepelaars van woningcorporatie 'Thuis met de prijs voor de beste werkgever 2017/2018 van onderzoeksbureau Effectory. © Bureau Effectory

'Thuis beste werkgever bij woningcorporaties

EINDHOVEN Woningcorporatie ’Thuis is uitgeroepen tot beste werkgever in de branche van woningbouwverenigingen. Dat gebeurde op een evenement van onderzoeksbureau Effectory dat een onderzoek hield onder de eigen medewerkers van klanten in diverse sectoren. 

In totaal beoordeelden ruim 636.000 medewerkers hun eigen organisatie. 'Thuis scoorde een 8,4 voor betrokkenheid en een 7,8 voor bevlogenheid. Directeur Luc Severijnen is trots op het predikaat. ,,De uitdaging ligt er om dat te blijven.”

'Thuis werkt in de gemeenten Son en Breugel, Best, Eindhoven, Veldhoven en Waalre. De organisatie telt nu zo'n 100 fulltime banen. Dat zijn er ongeveer 15 minder dan bij de fusie 5 jaar geleden van Domein en Aert Swaens, de corporaties die de krachten bundelden. 

'Thuis scoort ook erg goed in de landelijke graadmeter voor de organisatiekosten van corporaties, vertelt Severijnen. ,,Doel van de fusie was natuurlijk om effciënter te werken. Dat is gelukt. Tegelijkertijd is het waarderingscijfer van onze huurders gegroeid naar een 8. Dus we hebben ook prestaties geleverd. De afgelopen jaren zijn we dus beter geworden, niet groter. Ons woningbestand is ongeveer gelijk gebleven. Nu is er weer ruimte voor groei. De komende jaren gaan we 2000 woningen bouwen in al onze gemeenten. Dat is ook wat de gemeenten willen, zo bleek in onze jaarlijkse overlegsessies."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven