Volledig scherm
De woningen die BPD en 'Thuis bouwen in Waterrijk, Meerhoven in Eindhoven. Ontwerp: Marlies Zuidam, FAAM Architecten Eindhoven. © BPD/'Thuis/FAAM Architecten

‘Thuis en BPD werken samen bij bouw sociale huurwoningen Meerhoven

EINDHOVEN - Woningcorporatie ‘Thuis werkt met projectontwikkelaar BPD samen om 33 sociale huurappartementen en 14 woningen te bouwen in  Meerhoven. Het gaat om 47 van de 77 woningen in het deelplan Room Eleven in Waterrijk. 

De rest is inmiddels verkocht door BPD Ontwikkeling. De bouw start begin volgend jaar, de oplevering is in het eerste kwartaal van 2020 gepland. ‘Thuis is blij op deze manier de portefeuille met ‘betaalbare’ sociale huurwoningen uit te kunnen breiden, laat Ruud van Splunder van ‘Thuis weten. ,,Momenteel is dat toch wat lastiger, want er is eigenlijk nauwelijks grond voorradig in de gemeente Eindhoven voor sociale woningbouw.” 

Corporaties

‘Thuis benaderde BPD jaren geleden al, maar toen gooide de crisis roet in het eten. De afspraak met BPD, waarmee de corporatie vaker samenwerkt, bleef staan. Ook bij andere, grote gebiedsontwikkelingen in de stad wil de gemeente Eindhoven nu dat corporaties betrokken worden om sociale huurwoningen te bouwen, zoals bij District E op het Stationsplein. 

De appartementen van 50 tot 60 vierkante meter krijgen een huurprijs van 500 euro, de woningen met drie slaapkamers gaan 700 euro kosten. De huizen, een ontwerp van Faam Architecten, krijgen zonnepanelen en stadsverwarming. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven