Volledig scherm
© Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Tientallen meters hoge ledscherm op Groene Toren markeert entree van Eindhoven

EINDHOVEN - Het tientallen meters hoge scherm aan de Groene Toren moet de entree tot Eindhoven markeren. Het landmark dat het gebouw is, versterken. Het moet helpen 'het stadsgevoel te vergroten' en de toegang van station tot stad te verbeteren. Tijdens lichtkunstfestival GLOW wordt het scherm onder de naam The Tower voor het eerst in gebruik genomen.

Dat zegt Wouter van Beek van BlowUp Media over het 300 vierkante meter grote ledscherm, bestaande uit tientallen aparte schermpjes dat dezer dagen wordt opgehangen op de hoek Vestdijk-Dommelstraat. Het bedrijf hing hier al eerder een andere specialiteit op: de groot formaat steigerdoeken met prints. Toen het vastgoedduo Foolen en Reijs de Groene Toren overnam, kwam een en ander in een stroomversnelling, vertelt Van Beek.

In het voormalige kantoorgebouw komen appartementen en een luxe NH Collection Hotel. Met Foolen en Reijs en de gemeente Eindhoven werd het plan voor het scherm uitgewerkt. Echt meedoen aan GLOW, met een speciaal voor het scherm gemaakt lichtontwerp, zat er nog niet in. "Dat was te kort dag. Misschien volgend jaar."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven