Huisartsen in de regio Eindhoven gebruikten onlangs het Evoluon als locatie om circa vijfduizend mensen in te enten met AstraZeneca.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen in de regio Eindhoven gebruikten onlangs het Evoluon als locatie om circa vijfduizend mensen in te enten met AstraZeneca. © René Manders/DCI Media

Tijdelijke vaccinatiestop AstraZeneca: alle vragen op een rij

Het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin wordt de komende twee weken stilgelegd. Dat besluit heeft minister De Jonge genomen op advies van de Nederlandse medicijnenwaakhond. Bijna 289.000 prikafspraken moeten worden afgezegd. Wat zijn de gevolgen? Zeven vragen en antwoorden.

  1. De Jonge: Stilleggen vaccinatie met AstraZeneca hoeft geen vertraging op te leveren
    Play
    VIDEO

    De Jonge: Stilleggen vaccinatie met AstraZene­ca hoeft geen vertraging op te leveren

    Minister De Jonge (Volksgezondheid) legt de komende twee weken het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin stil. Dat doet hij op advies van de Nederlandse medicijnenwaakhond. In totaal moeten bijna 300.000 prikafspraken worden afgezegd door de AstraZeneca-stop, zo blijkt uit het coronadashboard. De Jonge denkt dat, als het middel over twee weken weer wordt vrijgegeven, de tweede prik voor mensen die al een eerste hebben gehad nog op tijd komt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven