Volledig scherm
PREMIUM
Veel ouders/verzorgers maken zich zorgen over de online veiligheid van hun kind(eren). © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Tips voor ouders die worstelen met het social media-gebruik van hun kind

AchtergrondEINDHOVEN - Wanneer ik de deur van onze zolderkamer opensla kijk ik recht in het schermpje van onze tablet, waarvoor mijn dochter van negen jaar in opperste concentratie danspasjes uitvoert. Met een trotse glimlach op haar gezicht bewondert ze het eindresultaat: een flitsende dansvideo met legio special effects. Met een snelle tik van haar vinger staat het vervolgens op de social media-app Musical.ly, voor iedereen te bewonderen.

Maar vind ik dat eigenlijk wel zo’n goed idee, als ouder? De danspasjes die ze deed, waren die niet wat te uitdagend? De teksten die ze playbackte niet iets te flirterig voor een meisje dat nog net zo makkelijk met Barbies speelt? Vind ik het prettig dat iedereen haar kan zien online?

  1. Drug ayahuasca is steeds populairder, maar ook erg gevaarlijk: ‘Er is een wildgroei aan sessies’

    Drug ayahuasca is steeds populair­der, maar ook erg gevaarlijk: ‘Er is een wildgroei aan sessies’

    EERSEL - De drug ayahuasca is bezig aan een opmars in Nederland. Het van oorsprong Zuid-Amerikaanse drankje wordt gezien als reinigingsmiddel voor de geest. Maar tegelijkertijd is het een bijzonder zware harddrug. ‘De ervaring is te heftig om vaak te doen’, stelt adviesorganisatie Jellinek. Donderdag werd bekend dat enkele weken geleden een Hongaarse man in Eindhoven is overleden na een ayahuasca-sessie in Eersel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven