Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr Kim van de Hurk, maatschappelijk werkster Marleen van de Camp en Kimberly Groenen. © Van de Meulenhof

Tóch diploma Summa College Eindhoven voor jonge moeders

EINDHOVEN - Het Summa College Eindhoven trekt landelijk de aandacht met een nieuwe methode om studenten te behouden. Het gaat om zwangere studentes of jonge moeders. 

Als een studente in het verleden zwanger werd, bleek het vaak moeilijk de studie voort te zetten.  Ook het combineren van ouderschap en studie is een hele opgave. Sinds kort gaat dat bij het Summa College in Eindhoven anders. ,,We willen ze houden en daar doen we veel voor", zegt schoolmaatschappelijk werker Marleen van de Camp (Lumens).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE: Vijf mensen aangehouden bij afgebroken Pegida-demonstratie, politie blijft nog aanwezig in de wijk
    Live+video

    LIVE: Vijf mensen aangehou­den bij afgebroken Pegida-demonstra­tie, politie blijft nog aanwezig in de wijk

    EINDHOVEN - Vijf mensen zijn aangehouden bij de Pegida-demonstratie. Die werd vroegtijdig afgebroken, omdat de politie de veiligheid van de aanwezigen niet langer kon garanderen. De stoet werd opgehouden nabij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven, waar tegendemonstranten de weg blokkeerden. De sfeer was grimmig: tegendemonstranten gooiden met stenen naar de politie, waarop de ME charges uitvoerde. De Pegida-demonstranten wilden voor de moskee een gefrituurde varkenslap gaan eten en toespraken houden, maar dat lieten de tegendemonstranten niet toe.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven