Volledig scherm
Foto ter illustratie: Stratumseind in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Toen de drank was in de vrouw, kwam er ruzie in een Eindhovens café

DEN BOSCH - Een caféruzie in Eindhoven moet de vechtersbazen op drie en zes maanden cel komen te staan, vindt de officier van justitie.

Als de drank is in de vrouw, is de wijsheid in de kan. Dat die zin niet rijmt weet advocaat Marcel Heuvelmans ook wel. Maar hij geeft volgens hem goed weer hoe een caféruzie in Eindhoven kon ontstaan en uit de hand lopen. En hoe zijn cliënte Grada K. (35) uit Den Bosch de aanstichtster kon zijn van de schermutselingen in café Blu op het Stratumseind, in november 2016, rond half vier 's nachts.

Woordenwisseling

K. was de enige van de vijf verdachten die donderdag verscheen bij de rechtbank in Den Bosch. Faysal L. (35) en Harrie P. (29) uit Bergeijk waren er gewoon niet. De zaak tegen Hendrik S. (29) uit Eersel, wordt op een later moment behandeld. Verdachte Dennis Struijk is vorig jaar in Best doodgeschoten.

De caféruzie begint met een woordenwisseling tussen Grada K. en enkele vrouwelijke studenten. K. loopt weg en komt even later terug met haar toenmalige partner Faysal en met Harrie. ,,Twee kleerkasten", volgens de studenten. K. geeft een van de vrouwen een klap, waarna de mannen enkele bijbehorende studenten met hun vuisten beginnen te bewerken. 

Quote

Boem. Dit is Maarten en die gaat knock out.

Oudste rechter

De klappen waren duidelijk genoeg te zien op de beelden die in de rechtszaal werden vertoond en door de oudste rechter van droog commentaar werden voorzien. ,,Boem. Dit is Maarten en die gaat knock out. Maarten is dan down en toch wil meneer P. er steeds weer naartoe. F. deelt een combinatie uit (...), links rechts."

Twee studenten liepen flinke verwondingen op. Een tand eruit, een hersenschudding en een pijnlijke kaak. Maarten kwam pas in de ambulance weer bij kennis. ,,Een complete vreemde doet zoiets. Ik snap hier werkelijk niks van", schreef hij in zijn slachtofferverklaring.

Uitzitten

Officier van justitie Hugo Storij eiste drie maanden cel tegen Harrie P. en Grada K. P. moet wat hem betreft ook nog de zes maanden uitzitten die hij eerder kreeg opgelegd voor geweld. Faysal L. kan van Storij zes maanden de cel in. Hij had het vaakst en hardst geslagen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven