Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tongelreep Eindhoven terug bij af; aanbesteding mislukt

EINDHOVEN - De aanbesteding van de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep in Eindhoven is mislukt. Het gat tussen de begrote kosten en de werkelijke kosten is met 9,2 miljoen euro zo groot dat de gemeente Eindhoven nu weer terug bij af is. 

Dat blijkt uit de brief die sportwethouder Stijn Steenbakkers (CDA) daarover woensdagochtend aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De gemeente wilde een nieuw familiebad laten bouwen voor 12 miljoen euro. De aannemer vroeg echter 21,2 miljoen euro. 

Onderzoek

Er komt nu een haalbaarheidsonderzoek door een extern bureau naar de vraag of het huidige bouwplan wel uit te voeren is. Afhankelijk van hoe de resultaten van dat onderzoek uitvallen, moet de gemeenteraad een nieuw besluit nemen over de toekomst van het zwembad in de Genneper Parken. 

Wanneer dat besluit genomen kan worden, is nog niet bekend, aldus Steenbakkers, opvolger van wethouder Jakob Wedemeijer (SP) onder wiens verantwoordelijkheid het bouwplan tijdens de vorige collegeperiode ontwikkeld werd.  Duidelijk is wel dat deze ontwikkeling voor vele maanden vertraging zorgt in de planning.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8716 stemmen