Volledig scherm
Kindervakantieweek aan het Zandkasteel is zo populair dat er geloot moet worden wie er mee mag doen. © FotoMeulenhof

Topdrukte bij kindervakantieweek Meerhoven

EINDHOVEn - Voor het vijfde jaar op rij was het de afgelopen drie dagen topdrukte bij de Kindervakantieweek in Meerhoven. Er is zo veel animo dat deelnemers moeten loten om mee te mogen doen. Volgend jaar moet het evenement verhuizen, wellicht naar een grotere locatie.

Wat vijf jaar terug begon met drie partytenten en wat vrijwilligers, is uitgegroeid tot een groots evenement. Het telt nu bijna driehonderd deelnemende kinderen en zo'n honderd vrijwilligers.

Dat aantal zou de komende jaren nog verder kunnen groeien. De Kindervakantieweek, die nu nog plaatsvond naast lunchroom en wijnbar Echt Welschap aan het Zandkasteel, moet namelijk verhuizen. Het huidige terrein is niet langer beschikbaar vanwege de komst van recreatiegebied Esplanade en andere bouwwerkzaamheden. ,,We zijn dus nu al bezig met een locatie voor 2020", vertelt voorzitter Geert van Buul. ,,We bespreken met de gemeente of we eventueel naar het park kunnen, maar bijvoorbeeld voetbalvereniging DBS is wellicht ook een optie."

De Kindervakantieweek, die dit jaar 'Feest' als thema had, is in Meerhoven zo populair dat geloot moet worden om mee te kunnen doen. De eerste honderd aanmeldingen krijgen sowieso een plek, de rest kan daar alleen op hopen. Voorwaarde is altijd dat ouders minimaal een dag moeten helpen.

Dat ondanks de drukte ook dit jaar de sfeer weer ontspannen was, is te danken aan een strakke voorbereiding. ,,Daardoor kunnen we ons op de dagen zelf meer richten op de kinderen. We plannen niet op de minuut, maar hebben wel geleerd wat werkt en wat niet."

De afgelopen dagen zaten vol spelletjes, knutselen, workshops en theater. Drie dagen hebben de kinderen gewerkt aan de hutten. Woensdag konden de ouders de bouwsels komen bewonderen en werden frietjes gegeten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven