finish marathon Eindhoven
Volledig scherm
finish marathon Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Topdrukte bij Marathon Eindhoven: 200.000 bezoekers in de stad

EINDHOVEN - De Marathon Eindhoven heeft zondag zo'n 200.000 bezoekers naar de stad getrokken, zo schatten politie en organisatie. Dat is ruim meer dan andere jaren. Het lekkere weer en de grote aantallen deelnemers zijn daar ongetwijfeld debet aan, denkt directeur Edgar de Veer van Golazo Sports dat de marathon organiseert. 

Het aantal deelnemers kwam uit op zo'n 23.450, iets minder dan vooraf voorspeld. Maar wel 2000 meer dan vorig jaar, met uitverkochte 5KM4ALL, Mini Marathon en City Run 5km. ,,HEt gaat er natuurlijk niet alleen om zoveel mogelijk deelnemers en bezoekers te halen. Dit is een mooi aantal en we hadden heel veel tevreden gezichten in de stad. En voor zover nu bekend geen calamiteiten, al moest ook dit jaar ons medisch team wel weer in actie komen, maar geen echte gevallen die eruit sprongen", aldus De Veer. 

finish marathon Eindhoven winnaar Mutai Laban
Volledig scherm
finish marathon Eindhoven winnaar Mutai Laban © Fotopersburo van de Meulenhof BV
mini marathon Eindhoven
Volledig scherm
mini marathon Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV
mini marathon Eindhoven
Volledig scherm
mini marathon Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV

De zaterdag, met de wandeltocht als nieuwigheid en de 5KM4ALL, is goed bevallen, zegt De Veer. ,,Al was er op Strijp-S door de kleinere deelnemersaantallen geen Vestdijk-sfeer, de reacties waren fantastisch. Voor volgend jaar gaan we daar weer goed naar kijken.” Over de zondag is de marathon-directeur zeer te spreken. ,,Het weer was goed, maar niet té warm. Alleen de marathonlopers hadden het wel warm, de rest klaagde eerder over de harde wind dan over de temperaturen. Door dat weer was het ook veel drukker dan andere jaren als we 150.000 tot 175.000 bezoekers schatten.”  

finish marathon Eindhoven met Langat
Volledig scherm
finish marathon Eindhoven met Langat © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ook over de wedstrijden is De Veer goed te spreken. ,,We hebben een mooie winnaar met een prima tijd van 2.06.30. Heel jammer dat Kim Dillen moest uitvallen, maar verder waren het mooie wedstrijden", aldus de Golazo-directeur, net voordat de laatste lopers op de Vestdijk binnenkomen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven