Topman en mede-oprichter Daan Kersten van Additive Industries
Volledig scherm
Topman en mede-oprichter Daan Kersten van Additive Industries © DCI Media

Topman Daan Kersten vertrekt bij metaalprintbedrijf Additive Industries uit Eindhoven

EINDHOVEN - Topman en mede-oprichter Daan Kersten vertrekt bij Additive Industries. Dat heeft het Eindhovense bedrijf in 3D metaalprinters dinsdag bekend gemaakt.

De mede-aandeelhouder van Additive Industries, investeringsmaatschappij Highlands Beheer van de familie Wintermans, neemt de aandelen van Kersten over.

Investering 14 miljoen euro

Highlands Beheer investeert in totaal 14 miljoen euro in het bedrijf. Volgens Additive Industries zal de kapitaalbijdrage worden gebruikt voor uitbreiding van het productenportfolio, versnelling van de technologische ontwikkeling en versterking van het werkkapitaal.

Topman Kersten stopt met ingang van 30 juni bij het bedrijf. ,,Na acht intense jaren van snelle groei vind ik dit een goed moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap", laat hij in een persverklaring weten. Totdat er een geschikte opvolger is gevonden, neemt de voor technologie verantwoordelijke bestuurder Mark Vaes de rol van topman op zich.

De Eindhovense pionier in 3D metaalprinters is uitgegroeid tot een onderneming met 130 medewerkers. Tot de klanten van Additive Industries behoren onder meer verschillende auto- en luchtvaartfabrikanten, een ruimtevaartbedrijf en F1 Team Alfa Romeo Racing ORLEN.

Verkoop van Agio

Highlands Beheer bezit naast Additive Industries nog twee technologiebedrijven, NTS (systemen voor hightech machinebouw) en ATD Machinery  (machines voor de sigarenindustrie). De familie Wintermans was tot 2019 ook eigenaar van sigarenfabrikant Agio. Dat bedrijf werd voor 210 miljoen euro verkocht aan het Deense Scandinavian Tobacco Group. De nieuwe eigenaar maakte vorige maand bekend de sigarenfabriek in Duizel te gaan sluiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven