Volledig scherm
'Toren van Pisa' op het 18 septemberplein © Buijs

Toren van Pisa, uhh Piazza, in Eindhoven

EINDHOVEN - De toren van Pisa in Eindhoven? Jazeker, vier zelfs en wel op miniatuurformaat. Een project van kunstenaar Pieter Buijs die zijn inspiratie vond in de vele paaltjes in de Eindhovense binnenstad die door vrachtauto's zijn geraakt en scheef staan. 

Vier van de paaltjes op het 18 septemberplein, langs de Primark, bij het oude V&D pand en bij de Heuvel hebben nu een jasje van een papieren toren van Pisa gekregen. Buijs sluit aan bij het project Smilefactor van de gemeente Eindhoven. Met dat project geeft de gemeente ruimte aan ludieke streetart-acties in de openbare ruimte. Het bekendste project is de Silly Walks van John Cleese in de Dommeltunnel.

Hoe lang de torentjes van Buijs het straatbeeld sieren is nog de vraag. ,,Gelukkig blijft het voorlopig droog want een regenbui zou ze meteen fataal worden. Maar dat is ook het leuke van streetart, zegt Buijs. ,,Je weet nooit hoe lang het blijft bestaan."

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8976 stemmen