Volledig scherm
PREMIUM
© Mat Rijnders

Torenhoge salarissen interimmers: Waar is moreel kompas?

EINDHOVEN - De wet die topinkomens in de publieke sector moet beperken, kan torenhoge salarissen voor tijdelijk ingehuurde managers niet voorkomen. Schiet de wetgeving tekort? 

Eigenlijk hadden de alarmbellen in de Eindhovense politiek al moeten gaan rinkelen toen zorg- en welzijnsstichting WIJeindhoven in september van het vorig jaar niet wilde vertellen hoeveel interim-bestuurder Peter Notten ging verdienen. Die weigering, in reactie op vragen van deze krant, wees er al natuurlijk op dat het niet helemaal in de haak is met dat salaris. Bijna een jaar later blijkt dat inderdaad zo te zijn. Notten heeft in de acht maanden dat hij in dienst was een bedrag verdiend van 140.000 euro. Als hij in de eerste vier maanden van dit jaar evenveel verdiend heeft als in de laatste vier maanden van vorig jaar, zoals bleek uit de jaarrekening over 2018 die WIJeindhoven - vanwege wettelijke verplichtingen - onlangs openbaar heeft gemaakt. Voor de goede orde: omgerekend zou dat gaan om 210.000 euro per jaar.

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM
    Update

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven