Volledig scherm
© Bert Jansen

Tot 18 jaar celstraf en vrijspraak voor moord op Ernesto Pistone uit Eindhoven

DEN BOSCH - Drie verdachten van de moord op Eindhovenaar Ernesto Pistone moeten achttien, achttien en zestien jaar de gevangenis in. Het gerechtshof sprak maandag de vierde verdachte vrij.

Hoofdverdachte Toos van V. krijgt achttien jaar, haar minnaar Jeffrey E. zestien en Serdar A. achttien.

Huurmoord
Fatih M. werd vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs tegen hem. Drugscrimineel Pistone werd op 27 februari 2014 in Eindhoven doodgeschoten. De rechtbank veroordeelde eerder zijn vrouw Toos van V. tot achttien jaar, omdat zij opdracht zou hebben gegeven voor de huurmoord. De veronderstelde schutters Fatih M. en Serdar A. kregen eerder achttien en negentien jaar en Jeffrey E. ook achttien. Hij zou bemiddeld hebben.

Het hof in Den Bosch stelt dat verdachte Toos van V. met haar wisselende verklaringen heeft geprobeerd de politie op een dwaalspoor te zetten. Het hof noemt het afschuwelijk wrang dat Van V. de rol aanneemt van treurende weduwe en bij de begrafenis van Pistone betrokken was.

Betrokken bij moordplan
E. was volgens het hof een onmisbare schakel bij de moord. Hij heeft op de dag van de moord de schutter via een sms laten weten dat Pistone eraan kwam. Het hof vindt zijn rol minder zwaar dan die van Toos van V. A. was betrokken bij het moordplan en is daarom medeplichtig. Hij zou ook de schutter geweest zijn.

Bij M. ontbreekt volgens het hof het bewijs dat hij daadwerkelijk in bezit was van een van de telefoons die bij de uitvoering van de moord gebruikt werden.

Volledig scherm
© Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven