Maquette duurzame woning LINQ van studententeam VIRTue van de TU Eindhoven dat wordt gebouwd in Dubai
Volledig scherm
Maquette duurzame woning LINQ van studententeam VIRTue van de TU Eindhoven dat wordt gebouwd in Dubai © VIRTUe/TUe

TU/e-team bouwt duurzaam huis LINQ in mei op campus

EINDHOVEN  LINQ, het duurzame huis dat een groep TU/e - en Fontys-studenten heeft ontworpen, wordt in mei opgebouwd op de campus van de universiteit. Aan het fietspad bij het Auditorium en de Dommel gaat team VIRTUe oefenen in het opbouwen. 

Tijdens de Dutch Technology Week van 4 tot 9 juni is LINQ in Eindhoven te bezoeken. VIRTUe hoopt er ook andere studententeams te kunnen presenteren. De groep oefent tijdens DTW voor de Solar Decathlon in Dubai waar het huis in november te zien is. 

Een impressie van het huis LINQ dat studenten van TU/e en Fontys maken voor een duurzaamheidswedstrijd in Dubai.
Volledig scherm
Een impressie van het huis LINQ dat studenten van TU/e en Fontys maken voor een duurzaamheidswedstrijd in Dubai. © VIRTUe TUe

LINQ heeft onder meer luchtkoeling, gelijkstroom, zware isolatie en een slim systeem dat het de bewoner gemakkelijk maakt. Het is in feite het topje van een appartementencomplex dat bovendien een sociale doelstelling heeft: de bewoners in contact met elkaar brengen. 

Het bijna complete Team VirTue van de TU Eindhoven.
Volledig scherm
Het bijna complete Team VirTue van de TU Eindhoven. © Team VirTue TU/e
Een maquette van de woning die het studenteam VirTue van de TU Eindhoven heeft ontworpen voor de Solar Decathlon in Dubai, later in 2018.
Volledig scherm
Een maquette van de woning die het studenteam VirTue van de TU Eindhoven heeft ontworpen voor de Solar Decathlon in Dubai, later in 2018. © Team VirTue TU/e
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven