Volledig scherm
Maquette duurzame woning LINQ van studententeam VIRTue van de TU Eindhoven dat wordt gebouwd in Dubai © VIRTUe/TUe

TU/e-team bouwt duurzaam huis LINQ in mei op campus

EINDHOVEN  LINQ, het duurzame huis dat een groep TU/e - en Fontys-studenten heeft ontworpen, wordt in mei opgebouwd op de campus van de universiteit. Aan het fietspad bij het Auditorium en de Dommel gaat team VIRTUe oefenen in het opbouwen. 

Tijdens de Dutch Technology Week van 4 tot 9 juni is LINQ in Eindhoven te bezoeken. VIRTUe hoopt er ook andere studententeams te kunnen presenteren. De groep oefent tijdens DTW voor de Solar Decathlon in Dubai waar het huis in november te zien is. 

Volledig scherm
Een impressie van het huis LINQ dat studenten van TU/e en Fontys maken voor een duurzaamheidswedstrijd in Dubai. © VIRTUe TUe

LINQ heeft onder meer luchtkoeling, gelijkstroom, zware isolatie en een slim systeem dat het de bewoner gemakkelijk maakt. Het is in feite het topje van een appartementencomplex dat bovendien een sociale doelstelling heeft: de bewoners in contact met elkaar brengen. 

Volledig scherm
Het bijna complete Team VirTue van de TU Eindhoven. © Team VirTue TU/e
Volledig scherm
Een maquette van de woning die het studenteam VirTue van de TU Eindhoven heeft ontworpen voor de Solar Decathlon in Dubai, later in 2018. © Team VirTue TU/e
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV gaat Europa uit met nieuwe wanprestatie
    PREMIUM

    PSV gaat Europa uit met nieuwe wanpresta­tie

    PSV heeft donderdagavond met een kater afscheid genomen van het internationale toneel in dit seizoen. Niet met de vooraf al bijna ingecalculeerde tien punten en wat teruggewonnen prestige, maar met een gelijkspel tegen het matige Rosenborg. De Noren hadden na 120 pouleduels van 48 teams in de Europa League als enige ploeg nul punten verzameld. In het Philips Stadion hielden ze PSV op 1-1 en dat was opnieuw een regelrechte wanprestatie van de Eindhovenaren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven