Volledig scherm
Maquette duurzame woning LINQ van studententeam VIRTue van de TU Eindhoven dat wordt gebouwd in Dubai © VIRTUe/TUe

TU/e-team bouwt duurzaam huis LINQ in mei op campus

EINDHOVEN  LINQ, het duurzame huis dat een groep TU/e - en Fontys-studenten heeft ontworpen, wordt in mei opgebouwd op de campus van de universiteit. Aan het fietspad bij het Auditorium en de Dommel gaat team VIRTUe oefenen in het opbouwen. 

Tijdens de Dutch Technology Week van 4 tot 9 juni is LINQ in Eindhoven te bezoeken. VIRTUe hoopt er ook andere studententeams te kunnen presenteren. De groep oefent tijdens DTW voor de Solar Decathlon in Dubai waar het huis in november te zien is. 

Volledig scherm
Een impressie van het huis LINQ dat studenten van TU/e en Fontys maken voor een duurzaamheidswedstrijd in Dubai. © VIRTUe TUe

LINQ heeft onder meer luchtkoeling, gelijkstroom, zware isolatie en een slim systeem dat het de bewoner gemakkelijk maakt. Het is in feite het topje van een appartementencomplex dat bovendien een sociale doelstelling heeft: de bewoners in contact met elkaar brengen. 

Volledig scherm
Het bijna complete Team VirTue van de TU Eindhoven. © Team VirTue TU/e
Volledig scherm
Een maquette van de woning die het studenteam VirTue van de TU Eindhoven heeft ontworpen voor de Solar Decathlon in Dubai, later in 2018. © Team VirTue TU/e
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven