Volledig scherm
PREMIUM
Jan Mengelers. © Jurriaan Balke

TU/e-topman: 'Groei techniekopleiding is plezierige pijn'

EINDHOVEN - Geld erbij of afremmen zijn voor bestuursvoorzitter Jan Mengelers van TU/e de oplossingen voor de snelle groei van het aantal studenten.

Hij vergelijkt de situatie op zijn Technische Universiteit met de Deltawerken. „Als we geen natte voeten willen krijgen, moeten we iets doen", zegt Jan Mengelers, voorzitter van het College van Bestuur van TU/e. „Maar mensen verzuimen ver vooruit te kijken, als er de volgende dag niet direct een ramp ontstaat."

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven