Kennispoort met op de voorgrond het Limbopad. foto Kees Martens, fotomeulenhof
Volledig scherm
Kennispoort met op de voorgrond het Limbopad. foto Kees Martens, fotomeulenhof © Kees Martens

TU/e verkoopt gebouw Kennispoort

EINDHOVEN - De TU/e verkoopt gebouw Kennispoort aan Kadans Science Partner. Gebruik en verhuur blijven gerelateerd aan de universiteit. Het transactiebedrag is niet bekendgemaakt.

Volgens het College van Bestuur (CvB) is het afstoten van het zestien jaar oude gebouw een logische stap in de huidige ontwikkeling van de campus. Wanneer gebouw Atlas eind dit jaar in gebruik wordt genomen, heeft de TU/e de kleine tienduizend vierkante meters van Kennispoort niet langer meer nodig. 

Kennispoort werd in 2002 opgeleverd en is ontworpen door architect Koen van Velsen. De bouw kostte 11,4 miljoen euro. In de eigendomsconstructie werd geregeld dat de Kamer van Koophandel de helft van het gebouw pachtte.

Nieuwe eigenaar

Met Kadans, de nieuwe eigenaar van het pand, zijn afspraken gemaakt over het toekomstige gebruik van het gebouw. Zo blijft de Kamer van Koophandel ook na de verkoop gehuisvest in het pand. Het verdere gebruik en verhuur zullen in relatie zijn met de universiteit. Het zal gaan om organisaties met een duidelijke link met de TU/e-campus. Kadans wil er vooral scale-ups in onderbrengen, jonge ondernemingen die een fase verder zijn dan de prille start-ups. 

De nieuwe eigenaar, Kadans Science Partner, richt zich op de exploitatie van bedrijfsgebouwen op en rondom science parks en universiteitscampussen. De TU/e en Kadans werken ook al samen in ’s-Hertogenbosch bij de exploitatie van voormalig klooster Mariënburg. Daar is sinds september 2016 samen met de Tilburg University de Jheronimus Academy of Data Science gestart.

De universiteit huurt tot eind 2018 van Kadans twee verdiepingen voor de afdelingen Communicatie en ICT. Beide afdelingen krijgen daarna een plek in het gerenoveerde Atlas, samen met een aantal andere ondersteunende diensten.

Fotobijschrift: Kennispoort met op de voorgrond het Limbopad. foto Kees Martens, fotomeulenhof 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven