Volledig scherm
PREMIUM
Menno Prins is initiator van de ontwerpwedstrijd op de TU/e voor een werkend prototype sensor. © Jean Pierre Reijnen

TU Eindhoven jaagt ontwikkeling nieuwe sensoren aan

EINDHOVEN - Biosensoren die continu je welbevinden meten zijn een belangrijk hulpmiddel voor diabetici. Maar sensoren kunnen nog veel meer betekenen. Met een internationale studentenwedstrijd jaagt de TU in Eindhoven de ontwikkeling van nieuwe sensoren aan.

Meten is weten, zeker voor een suikerpatiënt. Uit een druppeltje bloed meet de sensor de glucosewaarde in het bloed en weet de patiënt of hij zichzelf insuline moet toedienen. Maar ook voor mensen met nierfalen, hartziekten en reuma kunnen speciale sensoren het verschil mogelijk maken. Klein probleem: die sensoren bestaan niet.

 1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen