In een deel van Hemelrijken staan al nieuwe woningen. De straten zijn naar Nederlandse zeehelden vernoemd. Daar komt over een paar jaar een Turkse naam bij.
Volledig scherm
In een deel van Hemelrijken staan al nieuwe woningen. De straten zijn naar Nederlandse zeehelden vernoemd. Daar komt over een paar jaar een Turkse naam bij. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Turkse piraat in Eindhoven tussen Nederlandse zeehelden

EINDHOVEN - Waarom duikt er straks een Turkse kaper op in Hemelrijken, terwijl de andere straten naar Nederlandse zeehelden zijn vernoemd? Volgens een voormalig lid van de Eindhovense straatnamencommissie komt dat door de voormalige wethouder Mary Fiers.

0 reacties

 1. PSV verlengt contract van kroonjuweel Ibrahim Sangaré en wil daarna verder doorpakken
  PREMIUM

  PSV verlengt contract van kroonju­weel Ibrahim Sangaré en wil daarna verder doorpakken

  Ibrahim Sangaré blijft dit seizoen bij PSV en heeft zijn contract bij de club verlengd, tot medio 2027. Daarmee heeft de Eindhovense club een van de belangrijkste dossiers van deze transferperiode met een positief resultaat afgesloten. Sangaré stond net als Cody Gakpo in de belangstelling van veel clubs in het buitenland, maar geeft een duidelijk signaal af. Hij had een contract tot 2025 en verlengt dus met twee jaar.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven