Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Twaalf mannen schoppen en slaan bestuurder in Eindhoven als hij uitstapt en nemen zijn BMW mee

EINDHOVEN - Een grote groep van zo'n twaalf personen heeft zondagavond met geweld een bestuurder op de Geert Grootestraat in Eindhoven van zijn auto beroofd. Ze schopten en sloegen het slachtoffer op het moment dat hij uit zijn auto stapte.

Het slachtoffer reed zondag rond 22.45 uur samen met een vriend vanuit de Piuslaan naar de Geert Grootestraat waar de auto werd geparkeerd. Volgens de politie stond daar een grote groep te wachten. Op het moment dat de inzittenden van de auto uitstapten, werd er vanuit het niets hard geslagen en geschopt. 

Ontsnapping

Een paar mannen trokken aan de jas van het slachtoffer. Hij kon die uitdoen en op die manier ontkomen aan de agressieve overval. Hij wist zich samen met zijn vriend al rennend in veiligheid te brengen en te ontsnappen. Het is niet bekend of iemand gewond raakte. 

De auto, een BMW type 318i, werd meegenomen door een paar overvallers. Maandag werd deze teruggevonden op het Science Park in Son en Breugel. 

,,De groep was behoorlijk omvangrijk te noemen met ongeveer twaalf personen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar oud met een getint uiterlijk”, meldt de politie. Er wordt onderzocht of de overvallers bekenden waren van het slachtoffer. De politie zoekt getuigen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven