Volledig scherm
PREMIUM
NVVK-voorzitter Marco Florijn tijdens de tussenevaluatie van ‘Werk je schuld weg’ in de Eindhovense Lichttoren. © FotoMeulenhof/Sem Wijnhoven

Twee Eindhovense daklozen werken zich uit de schulden - nu al die anderen nog

EINDHOVEN - Nederland telt veel regels die het moeilijk maken om van problematische schulden af te komen - al helemaal als je dakloos bent. De organisaties Springplank en MET zijn er nu toch in geslaagd om twee Eindhovense daklozen de kans te bieden om zich uit de schulden te werken.

Het goede nieuws is dus dat er een jaar na de start van het nieuwe project  ‘Werk je schuld weg’ twee Eindhovenaren zijn wier schulden zijn omgezet in een lening bij de Kredietbank. Dat scheelt hen een heleboel stress. Er staan niet langer deurwaarders op de stoep, en voor het eerst loont het om te werken. Het slechte nieuws is dat er er nog circa 39.300 mensen te gaan zijn. Zoveel daklozen telt Nederland inmiddels, en bijna allemaal hebben ze schulden.

  1. Zomeraankopen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    PREMIUM
    Video

    Zomeraanko­pen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven