De beschoten shishalounge aan de Stratumsedijk in Eindhoven.
Volledig scherm
De beschoten shishalounge aan de Stratumsedijk in Eindhoven. © Bert Jansen

Twee kogelgaten in rolluik Karma Lounge: zoveelste geweldsincident bij shishalounges in Eindhoven

EINDHOVEN - De shishalounge Karma Société Lounge aan de Stratumsedijk in Eindhoven is in de nacht van zondag op maandag beschoten. 

De eigenaar kwam daar maandagmiddag achter toen hij de zaak wilde binnengaan. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. 

Karma Société Lounge is één van de twee shishalounges in de straat. De eigenaar wilde vanmiddag de zaak binnengaan en kwam er toen achter dat er twee kogelgaten in het metalen rolluik en het raam zaten. Hij nam direct contact op met de politie. De recherche is aanwezig en kijkt onder andere camerabeelden uit. De zaak is momenteel gesloten, maar is dat altijd op maandag, dinsdag en woensdag. 

Scooter

Op de beelden is te zien dat er rond 04.15 uur een scooter met daarop twee mensen stopt bij de shishalounge. Een van hen schiet vervolgens op de zaak. Zij kwamen vanuit de richting van Stratumseind gereden en gingen na de beschieting verder in de richting van Stratum. 

Afgelopen zaterdag vierde Karma Société Lounge nog een groot feest vanwege het zesjarig bestaan. Daar kwam ook rapper Boef optreden. Het bedrijf onthoudt zichzelf verder van enig commentaar over dit schietincident.

Een van de kogelgaten bij Karma Société Lounge.
Volledig scherm
Een van de kogelgaten bij Karma Société Lounge. © Bert Jansen

 Vier schoten

Een van de omwonenden zegt vier schoten te hebben gehoord, in het rolluik zaten in ieder geval twee gaten.  De buurt had vooral in de beginjaren te maken met geluidsoverlast. Ook zagen zij geregeld uit de hand gelopen vechtpartijen op straat. De laatste jaren was het juist rustiger. De schietpartij zorgt weer voor een gevoel van onveiligheid.

Driekwart link met criminaliteit

De beschieting betekent het zoveelste geweldsincident rondom shishalounges in Eindhoven. Eerder waren deze zaken het decor van een ontplofte granaat, een bedreiging met een vuurwapen en een steekpartij. Verder bleek vorige week uit een verkennend onderzoek naar de branche dat de politie bij driekwart van de Eindhovense zaken een link met criminaliteit ziet. Ook Karma Lounge werd in dat rijtje genoemd vanwege eerdere incidenten. Bij andere shishalounges zouden onder andere banden zijn met motorbendes of dook een criminele Turkse familie op als financier.

Karma Lounge, waar ze niet willen reageren om de situatie, moet vrezen voor sluiting van de zaak. Het toeval wil dat er momenteel een procedure loopt om een shishalounge aan de Kruisstraat te sluiten. Ook die zou zijn beschoten. Volgens de eigenaar is dat onzin. Hij vocht het besluit van de burgemeester met succes aan en weet een sluiting vooralsnog te voorkomen.

Een van de kogelgaten bij Karma Société Lounge.
Volledig scherm
Een van de kogelgaten bij Karma Société Lounge. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven