Volledig scherm
© Thinkstock

Tweede editie 'EET met je hart' in Waalre en Eindhoven

WAALRE/EINDHOVEN - 1 november start de tweede editie van 'EET met je hart', een actie om kwetsbare ouderen te helpen.

,,Het verbinden van kwetsbare ouderen is onze missie en wij zijn van mening dat sámen iets ondernemen en sámen eten, het leven fijner én rijker kan maken", vertelt Jeanine Veelenturf, de initiatiefneemster van de 'EET met je hart'-campagne in Waalre en Eindhoven.

Op 23 oktober zal de nieuw toegetreden ambassadeur, burgemeester John Jorritsma van Eindhoven, in aanwezigheid van ouderen, vrijwilligers en restauranteigenaren, het 'Manifest tot verbinding' tekenen en de nieuwe restaurantactie feestelijk aftrappen. Vanaf 1 november werken landelijk ruim 400 restaurants in 19 gemeenten mee aan deze campagne. Ongeveer 35 restaurants in Waalre en Eindhoven nemen ook deel. De werkwijze is even simpel als succesvol gebleken: gedurende een periode van zes weken wordt in participerende restaurants een vrijwillige bijdrage van één euro per tafelrekening gevraagd. Dit geld komt volledig ten goede aan wijkgerichte ontmoetingen, waar kwetsbare ouderen nieuwe vriendschappen kunnen sluiten en weer maatschappelijk betrokken raken.

In 2016 startte in Waalre en in Eindhoven een enthousiast team van vrijwilligers om de oudere, eenzame mensen in deze gemeenten weer te laten genieten van mooie momenten. Het afgelopen jaar zijn veel activiteiten op touw gezet, doordat gulle gevers hun hart lieten spreken én door het mooie bedrag dat vorig jaar werd gedoneerd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven