Volledig scherm
PREMIUM
Het Adonispad in Eindhoven is een van de straten waar de discussie over kamerverhuur speelt. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tweedeling in gemeenteraad Eindhoven over kamerverhuur

EINDHOVEN - De politiek in Eindhoven is verdeeld over de noodzakelijke maatregelen om overlast door kamerverhuur en woningsplitsing in te dammen. Wethouder Yasin Torunoglu constateerde een ‘tweedeling’ in de gemeenteraad.  

Het waren GroenLinks, VVD, D66 en Leefbaar Eindhoven die meer nadruk legden op de noodzaak om veel mensen die op het succesvolle Eindhoven afkomen te huisvesten. Wel de overlast, niet de woonvormen bestrijden, noemde Tom Brouwers van D66 dat. PvdA, CDA, SP, LPF, Christenunie, Ouderen Appèl en 50+ vroegen juist alle aandacht voor de huidige bewoners van woonstraten die veel overlast ervaren van kamerverhuur en woningsplitsing. Harde regels om huisjesmelkers een halt toe te roepen, vroegen zij; de voorstellen van Torunoglu kwalificeerden zij als ‘volstrekt onvoldoende’. De nieuwe, groeiende stad tegenover de oude stad, noemde wethouder Torunoglu dat. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven