Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen tijdens een activiteit bij Stichting Sociaal Solidair aan de Pachtakker in de Eindhovense wijk Vlokhoven. © Jean Pierre Reijnen

Tweedeling inkomens: Brainport is níet voor iedereen

AnalyseEINDHOVEN - Opnieuw krijgt Eindhoven de waarschuwing dat een sociaal-economische tweedeling in de stad dreigt. Zou de boodschap nu wel tot een aanpak leiden?

Het was ergens in de zomer van 2016 dat het rapport op de bureaus van de Eindhovense gemeenteraadsleden belandde. Een rapport van het stadsbestuur met een alarmerende boodschap: Eindhoven was een stad van twee snelheden geworden. Met aan de ene kant de flitsende wereld van hoogopgeleide en goedverdienende expats en kenniswerkers, en aan de andere kant die van de doorsnee Eindhovenaren in de volkswijken die jaren in dezelfde baan bij hetzelfde bedrijf werken en in dezelfde woning wonen.

 1. Buikpijn van ploeterend PSV
  PREMIUM

  Buikpijn van ploeterend PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen