De Eindhovense twirlster Els van Vugt
Volledig scherm
De Eindhovense twirlster Els van Vugt © RV

Twirlster Els van Vugt uit Eindhoven: ‘The show must go on’

EINDHOVEN - Voor het WK Twirl, dat volgende week in Eindhoven zou plaatsvinden, is een nieuwe datum gevonden.  Het kampioenschap is verschoven naar volgend jaar augustus, maakte de National Baton Twirling Association (NBTA) bekend. 

,,Dat duurt echt eeuwig, in plaats van volgende week is het over anderhalf jaar", is de eerste reactie van de Eindhovense Els van Vugt.

Van Vugt is de enige Eindhovense twirlster die mee zou doen, samen met haar team van The Rainbows uit Roosendaal. Ze zit niet stil, want getraind wordt er wekelijks minstens twee keer, al is dat dan afzonderlijk van elkaar. ,,Op de gebruikelijke trainingsavonden videobellen we met elkaar en krijgen we opdrachten die we kunnen doen. Dan ben je toch wel zo'n twee uur bezig. Ook krijgen we trainingen door via appjes. Het vergt wel wat discipline ja.”

Overgewaaid uit Amerika

Els van Vugt
Volledig scherm
Els van Vugt © RV

Samen met team- en clubgenoten en alle coaches laat Van Vugt haar kunsten zien in een filmpje. ,,Dat is overgewaaid uit Amerika, en de hele twirlwereld doet dat inmiddels", legt ze aan de telefoon uit. Van Vugt smeedde alle filmpje tot een geheel, en zocht daar de meest toepasselijke muziek bij uit die denkbaar is: ‘The show must go on ‘ van Queen. ,,We willen een mooie boodschap uitdragen, daarvoor is wereldwijd ook de hashtag #apartbuttogether in het leven geroepen, de hele wereld is bezig met dat soort filmpjes.”  Heel mooi, vindt ze. 

De wedstrijddagen zijn van 12 tot en met 15 augustus 2021. De openingsceremonie vindt plaats op woensdag 11 augustus 2021. Locatie is het Indoor Topsportcentrum Eindhoven. Aan het WK Twirl zouden volgende week 900 sporters uit 17 landen deelnemen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven