Volledig scherm
Voor de deur van Down Town aan de Leenderweg in Eindhoven ontplofte in de nacht van vrijdag op zaterdag een handgranaat. © Bert Jansen

Uitbater houdt shishalounge Down Town zelf dicht na explosie

EINDHOVEN - Shishalounge Down Town aan de Leenderweg in Eindhoven blijft gesloten. De uitbater nam dat besluit na overleg zelf, laat de gemeente weten. Hoe lang de zaak gesloten blijft, is niet bekend. De gemeente wil verder niets kwijt en de eigenaar kan niet worden bereikt voor een reactie.

Bij Down Town ontplofte in de nacht van vrijdag op zaterdag een handgranaat. Dat veroorzaakte schade aan de deur en muur in de portiek. Niemand raakte gewond, de zaak was op dat moment gesloten.

Met de verhuurder van het pand is niet gesproken, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Daar was geen aanleiding voor." Het gebouw met daarin naast de horecazaak ook drie appartementen en een kapperszaak is sinds de bouw - zo'n veertig jaar geleden - in bezit van de familie.

Naar de reden van de aanslag is het gissen. De explosie vond plaats enkele uren nadat op de facebookpagina van Down Town werd aangekondigd dat de uitbater gaat stoppen en de zaak overdraagt aan nieuwe ondernemers. Of dat verband houdt met de explosie is niet bekend. Het bericht werd enkele dagen geleden verwijderd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven