Volledig scherm

Uitzicht over Eindhoven

EINDHOVEN - De skyline van Eindhoven is de laatste jaren flink veranderd. Een aantal flats steekt er bovenuit. Lopend op straat is het lastig te bepalen hoe hoog deze gebouwen zijn. Daarom nam EDtv een kijkje op het dak van 'Porthos' en filmde het uitzicht.

Porthos is een woontoren in het stadsdeel Woensel-Noord. Deze woontoren is het grootste gebouw binnen het project 'De Drie Musketiers'. Deze drie wooncomplexen staan rond het Winkelcentrum WoensXL. Met zijn 101 meter is Porthos het één-na-hoogste gebouw van Eindhoven. De Admirant heeft een verdieping minder, maar meet wel vier meter meer dan de woontoren in Woensel.

Het gebouw is door Maatschap Engelman Houben ontworpen en werd in 2006 voor het eerst in gebruik genomen. Bovenop de toren is een dakterras, maar deze is alleen toegankelijk voor de bewoners van de penthouses. Je krijgt hier een unieke blik over Eindhoven.

Eindhoven kent meer beeldbepalende torens. De architecten, beleidsmakers en projectontwikkelaars houden naar eigen zeggen bij alle projecten rekening met de omgeving en haar inwoners, maar hoe denken de Eindhovenaren daar zelf over? Geef uw mening over tien beeldbepalende torens in Eindhoven.

Bekijk de video van EDtv:

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven