Commissaris van de Koning (CdK) in Noord-Brabant Ina Adema
Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning (CdK) in Noord-Brabant Ina Adema © Marc Bolsius

Uitzonderlijk: Eindhovense oppositieleden klagen bij commissaris van de Koning over burgemeester Jorritsma

EINDHOVEN - Oppositieleden in de Eindhovense gemeenteraad hebben afzonderlijk van elkaar bij commissaris van de Koning Ina Adema geklaagd over burgemeester John Jorritsma. LPF-fractievoorzitter Rudy Reker diende deze week een officiële melding in vanwege twijfels over de integriteit van de burgemeester. Mary-Ann Schreurs heeft eind januari al een gesprek gehad met Adema over de rol van Jorritsma in de Eindhovense politiek. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven