Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Urban Sportpark in Eindhoven minder duur

EINDHOVEN - De 440.000 euro die beschikbaar zijn voor Urban Sportpark 't Schoot in Eindhoven zijn niet alleen bestemd voor het ontwerp van nieuwe voorzieningen. Van dat bedrag zijn in 2016 ook al de rekken voor calisthenics en survival aangelegd, net als het kunstgras en een watertappunt.

Bovendien wordt van het geld ook het onderhoud van het voormalige sportpark en de kleedkamers bekostigd. Daarnaast wordt, zoals eerder gemeld, het maken van een schetsontwerp en technisch uitgewerkt plan betaald uit het bedrag van ruim 4 ton. Een 'kwartiermaker' gaat het maken van de plannen begeleiden.

De gemeente Eindhoven en Brainport Development brengen ieder de helft van het geld in. Eindhoven heeft de eerste fase al betaald. Brainport Development beheert de gelden van het rijk uit de Regio Deal: 130 miljoen die bestemd zijn voor innovaties, het aantrekken en behouden van talent en voorzieningen. Voorwaarde is wel dat de regio zelf net zoveel bijdraagt. Voor de aanleg van nieuwe voorzieningen kan Eindhoven weer een aanvraag doen.

Met buurtbewoners en deelnemers werkt de gemeente nu een plan uit voor onder meer een BMX-baan, uitbreiding van de bestaande voorzieningen en andere sportfaciliteiten. Ook de toekomst van de voormalige kantine en de parkeer- en verkeersvoorzieningen horen daarbij. Om dat goed te kunnen doen, zijn ook nog onderzoeken nodig naar de bodemgesteldheid, bomen en groen, flora en fauna.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven