Volledig scherm
Toestel van Ryanair op Eindhoven Airport © Rene Manders

UWV wijst ontslagaanvraag van personeel Ryanair basis Eindhoven af

EINDHOVEN - Het personeel van Ryanair dat vloog vanaf de basis in Eindhoven mag voorlopig niet worden ontslagen. Het UWV ging mee in het bezwaar van vakbonden die vonden dat de ontslagaanvraag niet in behandeling mocht worden genomen, zo maakte pilotenvakbond VNV bekend.

Ryanair vroeg eerder collectief ontslag aan bij het UWV voor al het in Nederland gevestigde personeel, naar eigen zeggen vanwege slechte bedrijfseconomische prestaties. Eerder sloot Ryanair al de basis in Eindhoven en gaf toen al aan dat het personeel dat zich verzette wilde ,,uitfaseren’'.

Het UWV vindt dat Ryanair en de vakbonden FNV en VNV eerst moeten proberen om tot een sociaal plan te komen. Tot die tijd moet het betreffende personeel, zestien piloten en vijftien cabinemedewerkers, gewoon worden doorbetaald.

Volgens de VNV heeft Ryanair vooralsnog altijd geweigerd om met hen in gesprek te gaan. De pilotenbond meldde eerder al dat het opvoeren van bedrijfseconomische redenen bij een aanvraag altijd met cijfers onderbouwd moet worden. Dat heeft Ryanair volgens de VNV niet gedaan.

FNV heeft overigens al wel een keer met Ryanair om tafel gezeten. Dat gesprek leidde volgens de bond tot niets, aangezien Ryanair niets anders deed dan het eigen standpunt op tafel werpen. De bond wacht de uitnodiging van de Ierse prijsvechter af.

Ryanair was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

  1. Thomas Morgan van Differ in Eindhoven krijgt Vidi-beurs voor onderzoek kernfusie

    Thomas Morgan van Differ in Eindhoven krijgt Vi­di-beurs voor onderzoek kernfusie

    EINDHOVEN - Natuurkundige Thomas Morgan van onderzoeksinstituut Differ in Eindhoven krijgt een van de Vidi-beurzen voor onderzoek naar vloeibaar metaal als beschermlaag voor de wand van een fusie-energiecentrale. Vloeibaar metaal is een veelbelovend idee voor zo’n kunstmatige zon, omdat het zichzelf kan repareren en beschermen tegen de extreme condities in fusiereactoren. De levensduur van de reactorwand, waarnaar in Eindhoven onderzoek wordt gedaan, is een van de grootste uitdagingen in het internationale onderzoek aan fusie-energie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven