Het plan voor het Eurobuilding naast het PSV-stadion (dat getransformeerd wordt) en een nieuwe woontoren van Eurobuilding BV, Diederendirrix Architecten  en Van Aken Architecten.
Volledig scherm
Het plan voor het Eurobuilding naast het PSV-stadion (dat getransformeerd wordt) en een nieuwe woontoren van Eurobuilding BV, Diederendirrix Architecten en Van Aken Architecten. © Eurobuilding BV/Diederendirrix Architecten/Van Aken Architecten

Vaart in bouwplannen ruim 500 woningen aan PSV-laan in Eindhoven

EINDHOVEN - De nieuwbouwplannen voor woningen in en bij Eurobuilding en een woontoren naast het PSV-stadion en ernaast op de parkeergarage van Hartje Eindhoven  maken weer een flinke stap voorwaarts. 

De gemeente Eindhoven de projectontwikkelaars SDK Vastgoed en Eurobuilding BV hebben op de vastgoedbeurs Expo Real in München de contracten getekend voor de ontwikkeling. Nu kunnen de plannen voor 500 tot 600 woningen aan de PSV-laan verder uitgewerkt worden, zodat de bouw voorbereid kan worden. In 2020 moeten de huizen klaar zijn. 

Een eerste zogenaamde massastudie van het plan SDK Vastgoed en LEVS architecten voor woningen op de parkeergarage van Hartje Eindhoven aan de PSV-laan in Eindhoven.
Volledig scherm
Een eerste zogenaamde massastudie van het plan SDK Vastgoed en LEVS architecten voor woningen op de parkeergarage van Hartje Eindhoven aan de PSV-laan in Eindhoven. © SDK Vastgoed/LEVS Architecten

De twee plannen maken onderdeel uit van het 'bouwoffensief', plannen met 1300 extra woningen om de tekorten op de woningmarkt in te dammen. Behalve aan de PSV-laan waren dat het terrein van de Orangerie aan de Castiliëlaan, de terreinen Van de Ven & Co en Vogelzang aan de Willemstraat en het Palletterrein aan de Elburglaan. Over die andere ontwikkelingen is verder nog niets bekendgemaakt. 

PSV-laan

Op de PSV-laan wil Eurobuilding BV, een combinatie van Interesting Vastgoed van Toon de Koning en Van Deursen Groep het kantoorgebouw ombouwen tot woningen en er een woontoren bij bouwen. Ernaast ontwikkelt SDK Vastgoed drie kleinere woonblokken. 65 tot 70 procent van de woningen moeten straks weggaan voor huren tussen de 700 en 1000 euro of verkocht worden voor prijzen tussen 200.000 en 345.000 euro. 

"Dat zijn dus honderden woningen waar Eindhovenaren om staan te springen. Op een toplocatie, midden tussen het winkelhart en het creatieve hart van de stad", aldus wethouder Yasin Torunoglu bij de ondertekening van de contracten. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven