Volledig scherm
© ANP

Vader uit Helmond die Facebookviespeuk mishandelde blijft in cel

DEN BOSCH - De vader uit Helmond die vorige week donderdag de man mishandelde die zijn 14-jarige dochter via social media lastig viel, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat liet rechtbank Oost-Brabant maandagmiddag weten.

Mario Haazen (51) wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) komt vooralsnog tot die conclusie omdat hij al weken rondliep met het plan om de man te vinden en hem iets aan te doen en dat uiteindelijk ook deed. Na een zoektocht van ruim twee weken vond hij afgelopen donderdag Jack S. (46) in Eindhoven en gaf hem stevige klappen. Volgens getuigen sloeg hij hem meerdere keren met kracht met een metalen schep en bleef hij door slaan toen S. op de grond lag. De man liep daardoor breuken op in zijn armen en pols en hij had een hoofd- en beenwond.

Politie
Uit politie-onderzoek zou blijken dat Haazen een dag eerder na een tip de auto van S. al had gevonden en vanaf die middag heeft staan posten. Op donderdag 19 januari belde hij rond 12.45 uur de politie met het verhaal dat hij de gezochte man zag lopen op het terrein van GGzE-instelling de Grote Beek. Hij meldde tijdens dat telefoontje dat als de politie er niet binnen vijf minuten zou zijn, hij de zaak zelf zou oplossen. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de 46-jarige S. gewond aan. Tienerdochter
S. zou de Astense tienerdochter van Haazen drie maanden eerder via social media hebben benaderd en zich hebben voorgedaan als een tiener. De twee raakten bevriend en kregen online een relatie. Toen Haazen en zijn ex-vrouw dat ontdekten, ging hij naar S. op zoek. Na de mishandeling afgelopen donderdag ging de Helmonder er in eerste instantie vandoor maar meldde zich later die middag zelf bij de politie. Sindsdien zit Haazen vast. Voorwaarden
Ook S. werd die dag aangehouden - in het ziekenhuis - en zit nog vast. Waaraan hij zich precies schuldig heeft gemaakt, wordt onderzocht. Hij zou in ieder geval de voorwaarden van zijn invrijheidstelling hebben geschonden. S. werd in juli 2016 opgepakt omdat hij stiekem foto's van een Valkenswaards meisje op sekswebsites zou hebben geplaatst en zich als haar zou hebben voorgedaan. In afwachting van de rechtszaak in november kwam hij vrij. In de rechtbank verscheen hij echter niet.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven