Volledig scherm
Peter Franse, ex-werknemer van de Woenselse Poort. © Foto Bert Jansen

Vakbond Nu'91: Veiligheid Woenselse Poort in Eindhoven is in het geding

EINDHOVEN - "Dat er veel is misgegaan in de Woenselse Poort is wel duidelijk. Veranderingen zijn nodig, want de veiligheid van medewerkers en cliënten is in het geding." Dat zegt regio-bestuurder Michel van Erp van zorgvakbond Nu'91 over de misstanden die onderzoekers hebben aangetroffen in de gesloten forensische inrichting van de Eindhovense psychiatrische instelling GGzE.

"Er zijn zaken die om directe actie vragen", zegt Veldhovenaar Van Erp. "Ik wil dus van de directie alle ins en outs weten."

Overleg
De GGzE-leiding heeft vrijdagavond de vakbonden ingelicht over de bevindingen van de Inspectie Veiligheid en Justitie. Woensdag volgt overleg met de directie. Van Erp zegt nog wel vertrouwen te hebben in bestuursvoorzitter Joep Verbugt. "Ik wil van de directie weten hoe ze met de bevindingen denken om te gaan. Maar ik heb de indruk dat het serieus wordt opgepakt. Ze leunen niet achterover."

Lees maandag in het Eindhovens Dagblad (of via de digitale krant) het relaas van GGzE-werknemer Peter Franse uit Best, die door zijn werk op de tbs-afdeling Woenselse Poort een post-traumatische stress stoornis opliep. Ook het verhaal van ouders die lijdzaam moeten wachten tot de dag dat hun zoon, die op de Woenselse Poort verblijft, overlijdt aan een overdosis speed. Drugs die door mede-bewoners wordt binnengesmokkeld en waar hij voor betaalt met goederen, kleding en seksuele diensten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven