Medewerkers van Ambulance Amsterdam testen een mobiel EEG-apparaat met droge elektroden, waarmee al in de ambulance kan worden getest of er sprake is van een herseninfarct.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Ambulance Amsterdam testen een mobiel EEG-apparaat met droge elektroden, waarmee al in de ambulance kan worden getest of er sprake is van een herseninfarct. © ANP

Vaker kanker bij jonge patiënten met beroerte, volgens onderzoek Radboudumc

NIJMEGEN - Kort na een beroerte krijgen jonge patiënten twee tot vijf keer vaker de diagnose kanker dan andere mensen uit dezelfde leeftijdscategorie. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboudumc bij bijna 400.000 patiënten met een hersenbloeding of -infarct.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven