Het TAC-gebouw, de voormalige Philips personeelswinkel, aan de Vonderweg/Gagelstraat (rechts) in Eindhoven.  De Gagelstraat dreigt hier straks dood te lopen op de nieuwe Victoriatoren en nieuwbouw bij het TAC.
Volledig scherm
PREMIUM
Het TAC-gebouw, de voormalige Philips personeelswinkel, aan de Vonderweg/Gagelstraat (rechts) in Eindhoven. De Gagelstraat dreigt hier straks dood te lopen op de nieuwe Victoriatoren en nieuwbouw bij het TAC. © Michel Theeuwen

Van Abbestichting Eindhoven: Red de Gagelstraat, pas plan bij Victoriatoren aan

EINDHOVEN - Het stuk Gagelstraat achter het TAC in Eindhoven moet behouden blijven. Daarom stuit het plan voor de bouw van de Victoriatoren en omgeving op weerstand van de Henri van Abbestichting. 

De 92 meter hoge woontoren en andere bouwblokken staan in de huidige plannen van Foolen & Reijs Vastgoed dwars op de half rond lopende Gagelstraat. ,,De straat is de oude verbinding tussen Woensel en Strijp. Hij staat niet voor niks op de lijst van cultuurhistorisch waardevolle delen van de stad. Maar in het plan loopt de Gagelstraat straks dood op de tuin die op de parkeergarage achter de Victoriatoren wordt aangelegd. Als de nieuwbouw iets verschoven wordt, kunnen we die cultuurhistorie bewaren”, aldus voorzitter Peter van den Baar. van de Van Abbestichting.  

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven