Volledig scherm
De A58 ter hoogte van Oirschot. © Stockfoto

Van Eindhoven naar Tilburg en vice versa? Vanaf vanavond ‘s avonds niet over A58

EINDHOVEN/OIRSCHOT - Wie de komende weken ‘s avonds na de spits of ‘s ochtends heel vroeg van Tilburg naar Eindhoven wil rijden, of vice versa, moet er rekening mee houden dat dat niet altijd over de A58 kan. De snelweg is de komende weken ‘s avonds en ‘s nachts regelmatig dicht tussen de twee steden. Vanavond is de eerste wegafsluiting. 

Vanavond van 21.00 tot 5.00 uur is de weg Tilburg-Eindhoven dicht. Het gaat dan om het stuk tussen knooppunt de Baars en Oirschot.

Dat heeft te maken met werkzaamheden aan het viaduct over het Wilhelminakanaal in Oirschot. Daar wordt het asfalt op het brugdek vervangen, een voegovergang gerepareerd, nieuwe wegmarkering aangebracht en er worden reparaties gedaan aan de barrièr in het midden van de snelweg.

Vanuit Eindhoven richting Tilburg (tussen knooppunt Batadorp en Moergestel) is daarom de snelweg dicht op woensdag 24, vrijdag 26, maandag 29, dinsdag 30, woensdag 31 oktober en donderdag 1 november. Telkens van 20.00 uur tot 5.00 uur, met uitzondering van 26 oktober, dan is het van 21.00 tot 9.00 en op woensdag 24 oktober, dan begint de afsluiting ook pas om 21.00 uur.

Volledig scherm
De snelwegbrug over het kanaal bij Oirschot. © Google Streetview

De meeste afsluitingen in omgekeerde richting volgen daarna: maandag 5, dinsdag 6, woensdag 7, donderdag 8 en maandag 19 november van 20.00 tot 5.00 uur. 

De werkzaamheden zijn weersgevoelig, dus als het weer tegenzit kunnen ze uitgesteld worden. Rijkswaterstaat verwijst automobilisten als omleiding naar de route via Den Bosch over N65 en A2, maar de kans is groot dat automobilisten met kennis van de regio voor een route door de dorpen langs de snelweg kiezen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven