Volledig scherm
PREMIUM
Hans Verhoeven, archivaris van FC Eindhoven © FotoMeulenhof

Van het oud vuil naar het clubarchief van FC Eindhoven: ‘Het is monnikenwerk’

De historie van FC Eindhoven lag ooit letterlijk bij het oud vuil. Supporter Hans Verhoeven (67) schrok daarvan en zag het als zijn roeping de clubgeschiedenis in ere te herstellen.

Is dít alles? Die gedachte vloog door het hoofd van Hans Verhoeven, bij zijn eerste duik in de archieven van FC Eindhoven. Als hobbyende supporter zocht hij, kort na de eeuwwisseling, oude foto’s voor op de nieuwe seizoenskaarten. ,,Nou, ik ben toen wel echt geschrokken”, blikt Verhoeven terug. ,,Het archief bestond uit slechts een paar stoffige mappen. Ik zei bij thuiskomst tegen mijn vrouw: snap jij het, dat zó een club bijna niets meer heeft van vroeger?”

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven