Volledig scherm
Screenshot NS-reaisplanner. © ED

Van Klompegat naar Lampegat, alle carnavalssteden nu in NS reisplanner

EINDHOVEN - Wil je met de trein van Best naar Eindhoven met carnaval? Of van Helmond naar Deurne? Dan mag je de komende dagen ook van Klompengat naar Lampegat. Of van Keiebijtersstad naar Peelstrekelrijk. Sinds donderdag staan alle carnavalssteden van Nederland met hun eigen én hun carnavalsnaam in de NS Reisplanner. 

Meer dan 100 plaatsen in Nederland zijn verzameld. De Nederlandse Spoorwegen hebben de hele lijst van Wikipedia met alle carnavalssteden in hun reisplanner-app gezet. Volgens NS-woordvoerster Inge Rijgersberg was het een idee van een collega. 

,,En wij geven bij NS graag ruimte aan dit soort initiatieven." Donderdag  worden de wijzigingen uitgerold in de nieuwe app. Op een iPhone werken de namen nu al, de komende uren gaat dat ook voor andere smartphones met Android werken. 

Prins

Maar de NS gaat deze dagen verder. Iedereen met het woord prins of prinses in zijn of haar achternaam mag tijdens carnaval gratis reizen.  Daarvoor moeten mensen zich wel aanmelden bij NS via ikheetprins@ns.nl. Overigens mogen varianten zoals prinsessen of prinsen ook. Volgens Rijgersberg passen de initiatieven prima bij een van de belangrijkste doelstellingen van NS. ,,Ons doel is toch mensen met elkaar verbinden.  En dus zeker ook tijdens carnaval."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stigmama: naar de kapper

    Stigmama: naar de kapper

    In de 'grotemensenwereld' is een aantal zaken behoorlijk vanzelfsprekend. En een daarvan is het onderhoud van je eigen lijf en uiterlijk. Zo poetst de gemiddelde mens zijn of haar tanden minimaal 2 keer per dag. Voor het meer specialistische onderhoud van je gebit ga je minimaal jaarlijks naar de tandarts of naar de mondhygiënist. Daarnaast was en kam je je haar, je doet er misschien zelfs een beetje gel in en je zorgt ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is. De een doet er iets meer aan dan de ander en er zijn zelfs mensen die er in doorslaan omdat ze geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, maar de meeste mensen houden het bij 'gewoon verzorgen'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven