Koningin Maxima en prinses Ariane krijgen uitleg van ex-coureur Robert Doornbos over de E-Race tijdens Koningsdag op de High Tech Campus.
Volledig scherm
Koningin Maxima en prinses Ariane krijgen uitleg van ex-coureur Robert Doornbos over de E-Race tijdens Koningsdag op de High Tech Campus. © ANP

Van rondrijdende dj's in een virtuele koets naar de designloterij: dit gebeurde er tijdens de digitale Koningsdag in Eindhoven

EINDHOVEN - Koningsdag 2021 in Eindhoven: anders dan anders en helemaal coronaproof, want alles gaat volledig digitaal. Hoewel de koning en zijn gezin fysiek op de High Tech Campus zijn, konden wij zijn 54ste verjaardag online vieren. Het programma stond bomvol en net als op een echt festival miste je waarschijnlijk meer dan dat je ziet. We proberen in dit verslag de meest spraakmakende momenten te belichten. 

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven