Volledig scherm
Pieter van Vollenhoven © ANP

Van Vollenhoven opent DAF Museum in Eindhoven

EINDHOVEN - Pieter van Vollenhoven opent op vrijdagmiddag 8 november het vernieuwde en uitgebreide DAF Museum in Eindhoven. Na de officiële opening krijgt de echtgenoot van prinses Margriet een rondleiding door het museum. Ook spreekt de 80-jarige Van Vollenhoven - voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid - met een aantal van de ruim 150 vrijwilligers die voor het museum actief zijn. 

In het DAF Museum is de geschiedenis te zien van Van Doorne’s Automobiel Fabriek. In het museum zijn de bedrijfswagens, bussen, militaire voertuigen en rallyvoertuigen tentoongesteld die door DAF zijn ontwikkeld, evenals enkele prototypen die nooit in productie zijn gegaan.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6942 stemmen