VanBerlo Design uit Eindhoven is dinsdagavond in het Scheveningse Kurhaus door AvroTros gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Nederland.
Volledig scherm
VanBerlo Design uit Eindhoven is dinsdagavond in het Scheveningse Kurhaus door AvroTros gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Nederland. © VanBerlo

VanBerlo uit Eindhoven meest innovatieve bedrijf van Nederland

EINDHOVEN - VanBerlo Design uit Eindhoven is dinsdagavond in het Scheveningse Kurhaus door AvroTros gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Nederland. VanBerlo laat daarmee de twee andere genomineerde bedrijven, IBM Nederland en Thales achter zich. 

De jury roemde de 'veelheid aan verschillende innovatieve oplossingen' die het bedrijf realiseert en de 'unieke competentie om een brug te slaan tussen de wereld van harde technologie en de zachte kant van innovatie in design en creativiteit'. Hierbij bleef de aandacht van het bedrijf voor de ontwikkeling van het personeel niet onopgemerkt bij de jury. Zo biedt het management medewerkers aanzienlijke ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om nieuwe oplossingen te bedenken.

Noord-Holland

Noord-Holland werd gekozen tot meest innovatieve regio van Nederland. Op basis van de bevindingen uit de Nederlandse Innovatie Monitor belicht de jury het ‘sterk innovatieve ecosysteem’ door de aanwezige kennis-, transport en ICT-infrastructuur in Noord-Holland en ‘de groei en bloei van creatieve en ICT-gedreven start-ups’ die samenwerken met een aantal grotere kennisintensieve partijen in diverse bedrijfstakken. 

Plant-e

Plant-e kreeg de Maatschappelijke Impact Award. Ook Avantas BV en ENGIE Services Nederland maakten kans op deze prijs, maar legden het af tegen Plant-e. Plant-e maakt het mogelijk dat elektriciteit gegenereerd kan worden op basis van planten. Deze spin-off van de Wageningen Universiteit bezit het patent op deze technologie en is naar verluidt als enige commerciële partij daarmee actief. De toepassing van het Wageningse bedrijf maakt het mogelijk om onderontwikkelde gebieden van elektriciteit te voorzien. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven