Volledig scherm
PREMIUM
Vlaggen bij het hoofdkantoor van de VDL Groep. © Marcel van Hoorn

VDL Groep Eindhoven verwerft met Siemens Hengelo 100ste bedrijf

EINDHOVEN - VDL Groep in Eindhoven wil Siemens Hengelo overnemen. Hiermee wordt het honderdste bedrijf toegevoegd aan het Eindhovense conglomeraat en worden er 470 nieuwe werknemers bijgeschreven, bij de 17.000 die het bedrijf al heeft. Siemens heeft in november vorig jaar aangekondigd de vestiging in Hengelo, die gasturbines voor onder meer elektriciteitscentrales maakt, te willen sluiten.

Vrijdag kregen de 470 vaste werknemers van Siemens Hengelo te horen dat voor minimaal 400 van hen een baan bij VDL Groep na de overname voor langere termijn zeker is. Voor de overige vaste werknemers wordt na een jaar gezocht naar een baan bij de andere onderdelen van VDL Groep.

  1. Deze Brabantse artiesten gingen Duncan Laurence voor op het Eurovisiesongfestival

    Deze Brabantse artiesten gingen Duncan Laurence voor op het Eurovisie­song­fes­ti­val

    Uit onverwachte hoek kwam opeens Duncan Laurence tevoorschijn als inzending voor het Eurovisiesongfestival. De zanger is geboren in Spijkenisse en studeerde in 2017 af aan de Rockacademie in Tilburg, waar hij nu nog steeds woont. Voor het grote publiek is hij relatief onbekend, maar volgens songfestivalkenners maakt dat weinig uit. De winnaars van de afgelopen twee jaar, Portugees Salvador Sobral (2017) en Israëliër Netta Barzilai (2018), waren ook geen grote sterren in eigen land. Bovendien treedt hij in de voetsporen van deze bekende en minder bekende Brabantse voorgangers:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven